2010. július 6., kedd

Hitel infók...

A hitel manapság mindenki számára lehetőségeket és pénzhez jutást jelent a kezdetekkor. A hitel tulajdonképpen mindenféleképpen megéri a kérelmezőjének, ha azt megfelelő mennyiségben és helyen veszi fel. Természetesen a hitelek bankonként változnak. Így például egy OTP vagy egy Raiffaisen bank más és más hitelszolgálatokkal látja el az ügyfeleit. Manapság a hitel legkeresettebb típusai a személyi hitel és a szabad felhasználású hitel, de ezek mellett a lakáshitel is igen keresett. Hitelt természetesen nem mindenki tud felvenni. Az első és legfontosabb követelmény, hogy a hitelfelvevő 18. életévét betöltse, valamint legyen papíron egy bizonyos keresete, de a fedezet is sokban közrejátszik a hitelfelvételnek. Az egyik ilyen előny kijátszható a szabad felhasználású hiteleknél, hiszen itt fedezetként vehetjük, az ingatlanunkat vagy a házunkat és így nyugodtan vehetünk fel hitelt bármire egy bizonyos összegig a ház, és lakás fedezetében. Természetesen ez egy köztudott dolog, hogy hitel nélkül szinte senki nem tudna elindulni a saját útján, mivel mindenki ebből vesz autót, telket, házat manapság, de ez egyébként a legtöbb országban is így van. A hitelkalkulátorok sokban segítenek minket ebből a szempontból, hiszen ezekkel az egyszerű ám de hasznos internetes eszközökkel könnyedén kiszámolhatjuk, hogy pontosan melyik hitelre mennyit kell majd törlesztenünk havonta. Persze a kamattal mindig számolni kell, ami viszont hiteltípusonként változik.

Természetesen a bankok célja is az, hogy nyereségesek legyenek a hitelezők által. Így például gyakran egy felvett hitelösszegért akár a 1,2 -2x árat kell majd visszafizetnünk, de természetesen ezt egy hosszú idő alatt és nem néhány hónap alatt. A hitelek szempontjából igen figyelemre méltó és közkedvelt a személyi hitel is, mely bármikor gyorsan felvehető és az ügyintézés is gyorsan megoldható. A hitel felvétele elsősorban attól függ, hogy kinek mennyi a jövedelme, mivel a hitelt köztudottan havonta törleszteni kell az embernek és ez a felvett hitel mennyiségétől, összegétől egyenes arányban nő. Hitelt általában nálunk 500 000 és 20 000 000 Ft között lehet felvenni bizonyos törlesztési időre, ami 5 és 40 év között változik rendszerint. Ez persze nem kötött, hogy ki és mennyit fizet vissza a felvett hitelből havonta, de a minimális törlesztési részletet kötelezően törleszteni kell a hitelből havonta, mert különben a hitelező bírságot szabhat ki a hitelt igénylőre, az-az a következő hónap törlesztése sokkal több lehet, ha egy hónap törlesztését például elmulasztottuk. De ost kukkantsunk bele, hogy milyen hitele kínálatok is vannak :Szabad felhasználású hitel. Ezt legtöbbször vállalkozások, cégek fejlesztésére használják fel a vállalkozók.Ingatlanvásárlási hitel. Ez a hiteltípus kifejezetten ingatlanok vételére szolgál, tehát itt meg van kötve az a dolog, hogy a felvett hitelt pontosan mire is költhetjük és ez a hitel nem más mint az ingatlanokra elköltött hitel.A hitelkiváltás. Ez a hitel más rossz hitelek törlesztésére és tartozáscsökkentésére szolgál első sorban. Sokan sajnos rossz hitelösszegeket vesznek fel rossz időben, de ezt a hitelt remekül fel lehet használni ezeknek az orvoslására.

A gyors hitel. A gyors hitel első előnye, hogy ahogyan az a nevében is benne van gyorsan hozzá lehet jutni, akár 1-2 hét alatt is. Itt ugyanis a hitelügyintézés gyorsított körülmények között zajlik. Ez a hitel is egy igen közkedvelt és gyakran felvett hitelfajta.A vállalkozói és céges hitel kifejezetten a cégek, vállalatok tőkebefektetéseinek és bővítéseinek alapjául szolgál. Ezt a vállalkozók és cégvezetők gyakran veszik fel. Ez ahitel tehát a vállalkozások bővítése terén a legelterjedtebb. A gépjárműhitel, ahogyan az a nevében is benne van első sorban a gépjármű vásárlás céljából lett létrehozva. Ez a hitel remekül szolgál az új autót vásárolni kívánók körében. Tehát amikor a bank hitelt nyújt ekkor pénzt ad az ügyfeleknek, melyeknek később vissza kell fizetniük kamattal együtt. A betétek kamata általában alacsonyabb, mint a hitelek kamata így a különbség fedezni tudja a banoknak a költségeit és ezzel lesznek a hitel által ők nyereségesek. A hiteleket tehát törlesztőrészletek vagy lejáratok formájában kell visszafizetni. Szerencsére a kereskedelmi bankok a vállalkozói és hitelügyeket rendszerint elkülönítve kezelik, melyek a hitel felvevőknek kedveznek. A személyi hitelek továbbá lehetnek a személyi hitelek és a szolgáltatásokhoz, vagy áruvásárlásokhoz felvett hitelek alapesetei, amelyek az éven belüli fogóeszköz hitelek is egyben. Ez mellesleg egy beruházási hitel is egyben. A hitel tehát rendkívűl tágas dolog és sok a lehetőség és ne feledjük, hogy a hitelfelvétel nem szégyen, de mindig tudni kell, hogy mikor és mennyi az a hitel, amit ha felveszünk még törleszteni is tudunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése